Onderwaterdrone blooper: “it’s a bit wet”

Voor Original Beans reisde ik af naar het Mexicaans e regenwoud om daar het dagelijkse leven van inheemse Tzotzil families vast te leggen die generatie op generatie - al zo'n 3000 jaar - op hun eigen wijze cacao verbouwen en verwerken.

Hugo Chavez was één van mijn reisgenoten en op een warme dag namen we een verfrissende duik in een klein stroompje in het regenwoud. Toch een beetje spannend omdat niet iedereen er van overtuigd was dat er geen gevaarlijke dieren waren. Maar het was zo warm en het water zo lekker.....

Mooi moment ook om de drone tevoorschijn te halen. Volle batterij, maar ook die had meer zin in een duik na een minuut of 5. "prepair for landing" zei de mevrouw op mijn iphone die ik als remote gebruikte. En wilde landen midden in het water. Het duurde even voordat Hugo in de gaten had wat er gebeurde. Het geluid van Hugo is van de GoPro die hij op zijn hoofd had. "It's a bit wet" zei hij een beetje verbouwereeerd. Drone had verder nergens last van, dus toch een beetje onderwaterdrone.