review – afscheid van een dochter

Allereerst: wij vinden jouw foto's prachtig en heel fijn. 
Toen Mette voorstelde om een fotograaf foto's te laten maken hadden wij daar helemaal niet over nagedacht natuurlijk. Een fotoreportage zie je meer voor je bij vrolijke gebeurtenissen. Als Mette (uitvaartondernemer De Ode) het niet had voorgesteld hadden we het zelf niet bedacht. 

Wij hadden twijfels of wij dat wel wilden maar hebben toch besloten om het te doen. We bedachten dat we het gewoon niet wisten of dat fijn zou kunnen zijn, maar dat we altijd konden besluiten er niet naar te kijken of ze zelfs weg te gooien. Door het niet te doen zouden we de mogelijkheid uitsluiten dat het misschien wel van betekenis kon zijn. 

Het afscheid van onze dochter is voor ons gevoel het laatste wat wij haar hebben kunnen geven. Wij realiseerden ons dat het niet alleen ons verdriet en ons afscheid was, maar ook van de rest van de familie en al haar vrienden en vriendinnen. Dat is heel prachtig in beeld gebracht.

De reportage blijkt heel waardevol te zijn: we kijken er regelmatig naar en delen het met familie en vrienden. We delen het graag omdat de reportage heel respectvol laat zien hoe wij met zijn allen zijn samengeweest voor onze dochter. 

Jouw fotografie is een mooie mix tussen prachtige portretfotografie, sfeerbeelden en overzichten. Met een goed gevoel voor welke personen met name in beeld gebracht moesten worden en welke details veel vertellen.

Bij het afscheid hebben wij je niet of nauwelijks opgemerkt. Best knap, want je hebt je behoorlijk verplaatst om de reportage van meer kanten te kunnen maken. Als we aan vrienden vertelden dat er ook een fotograaf had rondgelopen werdt vaak gereageerd dat ze dat niet hadden

Op het einde, toen we in een veel kleiner gezelschap waren, hebben we gezien dat zo'n dag jou ook niet onbewogen laat. Een moeilijke opdracht, maar door jou met heel veel respect en gevoel gedaan. Dank je wel daarvoor. 
Image

Foto is van een andere uitvaart